* English
* Начало
* Карта на сайта
Център за изследвания и политики за жените
CWSP.bg on Facebook
София 1000, ул. „Цар Асен” №38,
телефон: ++359 2 981 04 73, E-mail: cwsp@cwsp.bg
НачалоНа фокус

Заедно за по-добър интернет

На 11 февруари 2014 година за 11-и пореден път светът отбелязва Деня за безопасен интернет – под мотото „Заедно за по-добър интернет“ - една инициатива на Европейската комисия, която с годините излезе извън рамките на Европа, за да обхване над 100 държави на всички континенти.

Децата имат право да бъдат защитени, за да не бъдат наранявани и да не се злоупотребява с тях физически и психически. Всички ние носим споделена отговорност, за да им гарантираме възможността да играят, да учат, да се развиват и да участват активно и безопасно в живота онлайн и офлайн.

В Европа статистиката показва, че всяко четвърто дете в някакъв момент от живота си се е сблъсквало с онлайн тормоз.  Онлайн тормозът засяга и децата, които тормозят или просто го наблюдават, родителите и училищата.

Това видео може да е в помощ на всички засегнати и заинтересовани страни:

:


Родители, научете децата си какво е съпричастност и поговорете с тях за заниманията им в интернет!

Учители, помогнете на децата да разберат къде е границата между “забавно” и “жестоко”. Направете заедно с учениците си списък с правила срещу онлайн тормоза!

Деца, ако сте свидетели на онлайн тормоз, съобщете за него и окажете подкрепа!

Видеото е създадено в рамките на проект "Европейска кампания за повишаване на чувствителността по отношение на кибертормоза", финансира по програма ДАФНЕ III на Европейската комисия. Повече за проекта на български език.  

Нашата цел е този образователен материал да бъде видян от колкото се може повече хора, защото само заедно можем да спрем онлайн тормоза.

Присъединете се и споделяйте видеото, за да е по-силен гласът ни в подкрепа на правото на нашите деца да бъдат защитени!

Благодарим ви!


 
  Назад Горе За печат Запази като PDF

© 2003, Всички права запазени
Център за изследвания и политики за жените

Влез | Контакти | Условия за ползване | Карта на сайта
Сайтът е създаден от СТРАТЕГМА