* English
* Начало
* Карта на сайта
Център за изследвания и политики за жените
CWSP.bg on Facebook
София 1000, ул. „Цар Асен” №38,
телефон: ++359 2 981 04 73, E-mail: cwsp@cwsp.bg
НачалоНовиниНовини от България

Инициативи на Фондация „П.У.Л.С.”
01-12-2004  

През тази година акцента, който екипът на Фондация "П.У.Л.С." си постави за презентирането и популяризирането на Световната кампания срещу насилието над жени сред обществеността на територията на гр. Перник и региона е проблема за домашното насилие над жени.

 В тази насока стартирахме кампанията на 25 и 26 ноември със сензитивен тренинг с представители на полицията с цел бърза и адекватна реакция при случаи на домашно насилие и подкрепящо отношение и поведение на полицаите спрямо жените и децата, жертви на насилие. Участие в семинара взеха повече от 40 представители на РДВР – Перник.

Кампанията ни ще включва и работа в селата и малките населени места от региона на гр.Перник, до които традиционно по-трудно стига информация. На 1 декември в гр. Батановци ще стартират нашите инициативи под надслов „За гражданска нетърпимост към домашното насилие в малките населени места”. Предвидено е провеждането на работни срещи и дискусии в 5 села и малки градове от региона. На тези срещи основно ще се акцентира върху домашното насилие над жените и как то да се ограничи като размери и последици с дейното участие на всички граждани от общността

За провокиране на нетърпимост към формите и проявите на домашното насилие сред хората през тазгодишната кампания създадохме и системно презентираме TV – клип срещу домашното насилие. Той се излъчва в праймтайма на местната кабелна телевизия „Кракра”. По време на 16-те дни той ще бъде излъчван и в неделната шоу програма „Нищо подобно” на Tелевизия „7 дни” и в Канал 3 – в предаването „Арена”

През тази година за 4-ти пореден път в рамките на кампанията ще инициираме Ден на Отворените врати, който ще се състои на 10-ти декември. В знак на съпричастност към жените, жертви на насилие и нетърпимост към самото насилие на всички посетили нашия офис на този ден ще предложим да закачат бяла панделка на ревера си и да останат с нея през целия последен ден от Световната кампания за борба срещу насилието над жени. 

За контакти:

гр. Перник 2300

ПК 15

Тел. 076/ 60 10 10 

e-mail: pulspk@mail.bg


 
  Назад Горе За печат Запази като PDF

© 2003, Всички права запазени
Център за изследвания и политики за жените

Влез | Контакти | Условия за ползване | Карта на сайта
Сайтът е създаден от СТРАТЕГМА