* English
* Начало
* Карта на сайта
Център за изследвания и политики за жените
CWSP.bg on Facebook
София 1000, ул. „Цар Асен” №38,
телефон: ++359 2 981 04 73, E-mail: cwsp@cwsp.bg
НачалоНовиниНовини от България

Първа национална среща на жени лидери от различни етнически групи в България
26-01-2004   (cwsp)

На 31 януари и 1 февруари 2004 г. в София ще се проведе национална среща на жени лидери от различни етнически групи в България. Поканени са представители на еврейски, турски, ромски, арменски и български неправителствени организации.

Тема на срещата е “Промени в законодателството на Република България в процеса на присъединяване към ЕС, засягащи правата и статуса на жените”.

Гости на срещата са Министър Филиз Хюсменова, Председател на Съвета по етнически и демографски въпроси, Н.П. г-жа Севда Севан, посланик на Република Армения в България, г-жа Дани Бенвенисти – Габай, заместник-ръководител на дипломатическата мисия на Държавата Израел в България, г-н Михаил Иванов, секретар на Националния съвет за етнически и демографски въпроси.

Основната цел на това първо по рода си събитие е запознаване на участниците с промените в българското законодателство по отношение социалната сфера и в частност проблемите на жените, както и иницииране на бъдещи съвместни инициативи за решаване на общи за отделните етнически групи проблеми.


 
  Назад Горе За печат Запази като PDF

© 2003, Всички права запазени
Център за изследвания и политики за жените

Влез | Контакти | Условия за ползване | Карта на сайта
Сайтът е създаден от СТРАТЕГМА