* English
* Начало
* Карта на сайта
Център за изследвания и политики за жените
CWSP.bg on Facebook
София 1000, ул. „Цар Асен” №38,
телефон: ++359 2 981 04 73, E-mail: cwsp@cwsp.bg
НачалоНовиниНовини от България

Фотографска изложба „Да спрем мълчанието за домашното насилие”
28-11-2007   (Източник: Кампании на Съвета на Европа: „Да спрем домашното насилие над жените” и Информационен офис на Съвета на Европа в София)
На 28 ноември 2007 г. от 19.00 ч. в главното фоайе на Народна библиотека „Св.св. Кирил и Методий" се открива фотографска изложба „Да спрем мълчанието за домашното насилие". Изложбата е по инициатива на Съвета на Европа в рамките на кампанията „Да спрем домашното насилие над жените" и се представя в България в рамките на 16-дневната кампания срещу насилието над жени.

Повече за изложбата:

Да спрем мълчанието за домашното насилие

Хиляди жени от всички обществени слоеве стават ежедневно жертви на физическо, сексуално и психологическо насилие във всички 46 страни-членки на Съвета на Европа.

Съветът на Европа съществува, за да защитава правата на хората като човешки същества. Домашното насилие над жените подкопава фундаменталните ценности, над които е изградена организацията.

„То започва с писъци и не трябва да приключи в тишина".

Превенцията на домашното насилие засята всички нас и ние трябва да нарушим това мълчание.

В тази изложба фотографът Сандро Велтин, хвърля светлина върху различни лица: на парламентаристи, местни и регионални депутати, представители на неправителствени организации, които работят активно в тази област, и най-вече - самите жертви, които са сърцето на тази гражданска инициатива.

Фотографиите показват това, което обикновено е невидимо - насилието, скрито в интимността на дома и страданието. Чрез своите болезнени изповеди и проявения кураж, жертвите ни показват, че това насилие се случва ежедневно буквално пред нашите очи.

Източник: Кампании на Съвета на Европа: „Да спрем домашното насилие над жените" - Фотографска изложба


 
  Назад Горе За печат Запази като PDF

© 2003, Всички права запазени
Център за изследвания и политики за жените

Влез | Контакти | Условия за ползване | Карта на сайта
Сайтът е създаден от СТРАТЕГМА