* English
* Начало
* Карта на сайта
Център за изследвания и политики за жените
CWSP.bg on Facebook
София 1000, ул. „Цар Асен” №38,
телефон: ++359 2 981 04 73, E-mail: cwsp@cwsp.bg
НачалоНовиниНовини от България

ОБЩИНСКИ ЕКСПЕРТ ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА ЖЕНИТЕ
01-06-2004   (cwsp)

От 1 юни 2004 година в Община Велико Търново е назначен експерт по проблемите на жените, младежите и децата. Сред бъдещите задължения на г-жа Гергана Евтимова (062/ 619 209) ще бъде и разработването на план за действие за насърчаване на равнопоставеността на половете на местно ниво.

 

Центърът за изследвания и политики за жените поздравява ръководството на Община Велико Търново и г-жа Евтимова с това назначение. То свидетелства колко сериозно и задълбочено ръководството на Общината възприема своите функции, като насърчава политики и действия, които гарантират равнопоставеността между половете на местно ниво и подобряват качеството на живот на всички граждани на Общината.

 

Главният секретар на Община Велико Търново г-жа Мина Илиева сподели пред екипа на Центъра за изследвания и политики за жените, че идеята за обособяването на подобна длъжност е възникнала в резултат на дискусиите по време на Шестата годишна национална среща на неправителствените организации в България, ангажирани с проблемите на жените, която се проведе от 5-7 март т.г. в София.

 

Центърът за изследвания и политики за жените пое ангажимента да подпомогне екипа на Община Велико Търново с разработването на плана за действие за насърчаване равнопоставеността на половете в Общината.

 

Надяваме се, че иновативният подход на Община Велико Търново ще бъде последван и от други общински ръководства в страната.


 
  Назад Горе За печат Запази като PDF

© 2003, Всички права запазени
Център за изследвания и политики за жените

Влез | Контакти | Условия за ползване | Карта на сайта
Сайтът е създаден от СТРАТЕГМА