* English
* Начало
* Карта на сайта
Център за изследвания и политики за жените
CWSP.bg on Facebook
София 1000, ул. „Цар Асен” №38,
телефон: ++359 2 981 04 73, E-mail: cwsp@cwsp.bg
НачалоНовиниНовини от България

Семинар на тема "Насърчаване на участието на жените в политиката" в Пловдив
22-02-2006   (Източник: Либерален политологичен институт)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 18 февруари 2006 г. (събота) от 9:30 до 14:30 ч. в хотел “Санкт Петербург” в Пловдив се проведе първата  дискусия, в рамките на проект „Насърчаване на участието на жените в политическия живот на България”, реализиран от Либералния политологичен институт с подкрепата на Уестминстърската фондация за демокрация (Великобритания).

 

Целта на форума е да допринесе за по-активното участие на жените в обществено-политическия живот на страната. Наред с националната специфика на участието на жените в обществено-политическите процеси и бариерите, които срещат жените, бяха дискутирани действащите към момента законодателство и правителствени политики по отношение половата равнопоставеност в България в контекста на присъединяването на България в ЕС, както и какви би трябвало да бъдат последващите стъпки в посока задълбочаване на процесите на овластяване на жените.

 

В дискусията взеха участие г-жа Гергана Грънчарова, зам.-министър на външните работи, г-жа Мария Ангелиева-Колева, зам.-председател на Парламентарната комисия по европейска интеграция, г-жа Петя Гегова, народен представител от ПГ на НДСВ,г-н Константин Писков, зам.-кмет на Пловдив, г-жа Лилия Абаджиева, секретар на Националния съвет по равнопоставеността между жените и мъжете към Министерски съвет, г-жа Лиляна Вълчева, заместник-председател на сдружение “Обществен женски парламент – 21 век” към КНСБ, г-жа Татяна Кметова, изпълнителен директор на Център за изследвания и политики за жените, г-жа Станимира Хаджимитова, Координатор към Джендър такс форс на Пакта за стабилност, г-жа Милена Кадиева, Български център за джендър изследвания, клон Пловдив, г-жа Мирослава Чантова, Фондация за грижи в общността “Дива” – Пловдив и и други представители на местната власт и неправителствени организации.

 

Освен в Пловдив, подобни семинари се предвиждат и в още три града – Стара Загора, Варна и Шумен.

 

Повече информация за събитието и проекта можете да намерите на Интернет страницата на Либерален политологичен институт: http://www.lpi-bg.org


 
  Назад Горе За печат Запази като PDF

© 2003, Всички права запазени
Център за изследвания и политики за жените

Влез | Контакти | Условия за ползване | Карта на сайта
Сайтът е създаден от СТРАТЕГМА