* English
* Начало
* Карта на сайта
Център за изследвания и политики за жените
CWSP.bg on Facebook
София 1000, ул. „Цар Асен” №38,
телефон: ++359 2 981 04 73, E-mail: cwsp@cwsp.bg
НачалоНовиниНовини от България

Семинар „Пол и реалност” в Любляна
28-06-2006  

Представители на ЦИПЖ взеха участие в семинар „Пол и реалност”, организиран от „Института за мир”, Любляна от 14 до 16 юни 2006 г. и финансиран по програма „Сократ”/”Грюндвиг 2” на Европейската комисия и програма „Изток-Изток: Партньорство без граници” на Институт „Отворено общество”.

 

Целта на семинара бе да се разшири и засили обмена на опит, вече осъществен по проекта RealGeM (по програма „Грюндвиг 2” – от 2004 г.), в който участват партньори от Австрия, Германия, Испания и Словения. Към тях за заключителната среща се присъединиха и участници от България, Естония, Чехия и Румъния.

 

По време на дискусията през първия ден относно прилагането на подхода на политиката по равнопоставеността на половете (gender mainstreaming) и различните методи, всеки от участниците разказа за състоянието в своята страна. По този начин експертите и обучителите от Източна Европа имаха възможност да споделят идеи и практически методи и да научат за  придобития опит от проекта RealGeM.

 

През вторият ден участниците имаха практически упражнения и ролеви игри за връзката между пол и устойчиво развитие и пол и междукултурни различия. Тези иновативни подходи при обучението в политиката за равнопоставеност на половете бяха впоследствие подробно обсъдени, за да се определят най-подходящите целеви групи и ниво на обучение, за които да се прилагат.

 

Семинарът даде отлична възможност на участващите практици и изследователи да споделят своя опит и да обсъдят практическите аспекти на прилагането на политиката за равнопоставеност на половете на различни равнища на управление и в различен контекст. По този начин инициативата допринесе допълнително за разпространението на нови методи и подходи за обучение сред експертите по политиката за равнопоставеност на половете в региона.


 
  Назад Горе За печат Запази като PDF

© 2003, Всички права запазени
Център за изследвания и политики за жените

Влез | Контакти | Условия за ползване | Карта на сайта
Сайтът е създаден от СТРАТЕГМА