* English
* Начало
* Карта на сайта
Център за изследвания и политики за жените
CWSP.bg on Facebook
София 1000, ул. „Цар Асен” №38,
телефон: ++359 2 981 04 73, E-mail: cwsp@cwsp.bg
НачалоНовиниНовини от България

Фактическа справка за насилието над жени в България
26-02-2007   (ЦИПЖ)

През 2005 г. Мрежовата женска програмата на Институт “Отворено общество” покани 24-та национални наблюдатели, работещи по проекта за международната интернет страница "Спрете насилието над жени": www.stopvaw.org да предоставят информация в отговор на еднакъв за всичките страни участнички въпросник, която да даде представа за състоянието на проблема „насилие над жени” в техните страни. Специален фокус на изследването е политиката и мерките, предприети от съответните държави в отговора този проблем. Методологията на изследването се основава на Препоръката (2002)5 на Комитета на министрите на Съвета на Европа за защита на жените от насилие.

 

В резултат от проекта от декември 2005 г. до октомври 2006 г. бяха изготвени мониторингови доклади, които станаха основа за 22 национални фактически справкиОсвен предоставянето на фактическа информация, справките съдържат и препоръки към правителствата, като могат да служат за ефективни инструменти за защита, както на национално, така и на международно ниво.  

 

Препоръките към правителството в настоящата фактическа справка за България са направени въз основа на информацията, събрана от българският партньор, осъществяващ мониторинга – Център за изследвания и политики за жените, с координатор по проекта Лилия Сазонова. 

 

Пълните текстове на националните доклади върху насилието над жени в страните участнички в проекта “Спрете насилието над жени” на английски език ще бъдат скоро достъпни на сайта на проекта. Предстои и преводът на български език на доклада за България. Неговият текст ще бъда достъпен на сайта на ЦИПЖ, за което читателите на нашия сайт ще бъдат своевременно информирани.


 
  Назад Горе За печат Запази като PDF

© 2003, Всички права запазени
Център за изследвания и политики за жените

Влез | Контакти | Условия за ползване | Карта на сайта
Сайтът е създаден от СТРАТЕГМА