* English
* Начало
* Карта на сайта
Център за изследвания и политики за жените
CWSP.bg on Facebook
София 1000, ул. „Цар Асен” №38,
телефон: ++359 2 981 04 73, E-mail: cwsp@cwsp.bg
НачалоЕ-училище

Е-училище

Добре дошли на нашия уебсайт и на страницата, разработена специално за вас - млади приятели, учители и родители! Това ще бъде територия, където ще говорим за отношенията между хората, за това какво означава да си жена или мъж в нашето съвременно общество, какво означава да имаме равни права и възможности и да бъдем третирани равно в контекста на ежедневния ни живот.

Нашата организация - Център за изследвания и политики за жените (повече), се опитва да дава отговор на подобни въпроси, защото смятаме, че дори в наши дни и в нашата страна хората не са достатъчно равнопоставени, макар пред закона всички да са равни. Защото всички хора - било то мъже или жени, представители на малцинствени групи или с различна сексуална ориентация, трябва да имат равни възможности за успех в живота и към тях да се отнасят по един и същ начин.

Ние обучаваме хора с различни професии за това какво означава равнопоставеност на половете, как се осъществява тя на практика в едно демократично общество, какво се прави в другите страни по тези въпроси. Така възникна идеята да направим образователни програми по равнопоставеност на половете за учениците на всяка възраст.

Нарекохме тази инициатива „РАВНОПОСТАВЕНИ В УЧИЛИЩЕ - РАВНОПОСТАВЕНИ В ЖИВОТА", защото сме убедени, че един от най-важните фактори за постигането на действителна равнопоставеност на жените и мъжете, наред със семейството, е училището. Ето защо започнахме да разработваме подходящи материали както за децата и младежите, така и за техните учители и родители.

Това ще бъде един дълъг процес и ние ще се радваме на помощта и подкрепата на цялата образователна общност, за да се постигне тази цел. 

Първата стъпка вече е направена - онлайн модулът за ученици от 5 до 7 клас вече е на нашия уебсайт! Модулът е предназначен за учениците от тази възрастова група, техните учители и родители и всички посетители на нашия уебсайт, за които темата е интересна. Повече за съдържанието на модула и проекта, по който бе разработен.

Запознайте се с Лили и Дани, които ще споделят какво са научили по темите от нашите 5 „УРОКА". Бъдете сигурни, че ще научите интересни и любопитни неща, но и някои доста подтискащи факти. И със сигурност ще започнете да си задавате много въпроси, за които дори не сте и подозирали доскоро. 

 

Обучителен модул за ученици от 5-7 клас:

 ВХОД

 

       

 

Обучителният модул за ученици е разработен по проект „Равнопоставени в училище - равнопоставени в живота", финансиран от Европейската младежка фондация към Съвета на Европа в рамките на Европейската младежка кампания за разнообразие, човешки права и активно участие „Всички различни, всички равни", дирекция „Култура и образование" на Столична община и собствени средства на Центъра за изследвания и политики за жените.

   

 


 
  Назад Горе За печат Запази като PDF
Е-училище
За ученици
• V - VІІ клас
За учители
За родители

© 2003, Всички права запазени
Център за изследвания и политики за жените

Влез | Контакти | Условия за ползване | Карта на сайта
Сайтът е създаден от СТРАТЕГМА