* English
* Начало
* Карта на сайта
Център за изследвания и политики за жените
CWSP.bg on Facebook
София 1000, ул. „Цар Асен” №38,
телефон: ++359 2 981 04 73, E-mail: cwsp@cwsp.bg
НачалоПроектиПроекти 2009 г.Семинар „Зависимите членове на семейството в Европейския съюз: чия е отговорността за роднините, които полагат грижи за тях?”.

Семинар "Зависимите членове на семействата в ЕС:чия е отговорността за роднините, които полагат грижи за тях?"
(ЦИПЖ)
Цел

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Конфедерацията на семейните организации в Европейския съюз (COFACE) организира съвместно с един от българските си членове - Фондация „Център за изследвания и политики за жените" -  международен семинар на тема „Зависимите членове на семейството в Европейския съюз: чия е отговорността за роднините, които полагат грижи за тях?". Семинарът се поведе на 20 октомври 2009 г. (вторник) в София.

Дали полагат грижи за възрастни, за роднини с увреждания или за други зависими несамостоятелни роднини, онези, които се грижат за тях в семейството, поемат голям дял от грижите и помощта, която им е необходима. Тази тяхна роля често остава непризната и без подкрепа и е съпроводена с много неблагоприятни последици - прекъсване на заетостта и загуба на доход, влошаване на здравето, стрес, риск от социално изключване. Европейската Харта на полагащите грижи в семейството, изработена от Работната група на COFACE за семействата на хората с увреждания, прави редица предложения към органите на властта да отговорят на тези нужди. Като по-нататъшно развитие на Хартата, семинарът имаше следните цели:

  • Да направи преглед на положението в страните членки на ЕС, като НПО посочат специфични предизвикателства и/или добри практики.
  • Да идентифицира с помощта на представителите на институциите на ЕС и европейските НПО ролята, която европейските политики биха могли да имат в подкрепа на полагащите грижи в семейството.


 
  Назад Горе За печат Запази като PDF
Проекти 2009 г.
Проект "Насърчаване на участието на жените в политиката"
Проект Roots
Семинар „Зависимите членове на семейството в Европейския съюз: чия е отговорността за роднините, които полагат грижи за тях?”.
Съдържание
Цел
Програма
Доклади и презентации
Европейска харта на предоставящите грижи в семейството

© 2003, Всички права запазени
Център за изследвания и политики за жените

Влез | Контакти | Условия за ползване | Карта на сайта
Сайтът е създаден от СТРАТЕГМА