* English
* Начало
* Карта на сайта
Център за изследвания и политики за жените
CWSP.bg on Facebook
София 1000, ул. „Цар Асен” №38,
телефон: ++359 2 981 04 73, E-mail: cwsp@cwsp.bg
НачалоПрограмиГодишна срещаСофия 2007

Девета национална годишна среща
За срещата

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 9 март 2007 г. в София се проведе деветата поред Национална годишна среща на НПО, ангажирани с проблемите на жените и равнопоставеността на половете, организирана от Център за изследвания и политики на жените.

 

Тази година Националната годишна среща бе посветена на Европейската година на равните възможности за всички и 60-годишнината на конституционното гарантиране на пълни и равни избирателни права на жените в България.

 

В срещата участваха над 80 представители на национално представени мрежи, неправителствени организации и неформални сдружения от София, Бургас, Велико Търново, Горна Оряховица, Казанлък, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Самоков, Силистра; на академични институти, университети и други образователни институции; синдикати; на местната и централната изпълнителна власт; Народното събрание. Виж списъка на участниците.

 

Първата – дискусионна част на срещата на тема „Отговаря ли законодателният процес на дневния ред на българските жени?” – даде възможност на участниците да се включат в оживен дебат по проекта за Закон за равните възможности на жените и мъжете и по намерението на изпълнителната власт за изработване на проект за Закон за проституцията в България.

 

В дискусията по проекта на Закона за равнопоставеността на половете взеха участие г-жа Маруся Любчева, народен представител от Коалиция за България и член на подкомисията по правата на жените и равнопоставеността на половете към Комисията по правата на човека и вероизповеданията на Народното събрание и г-жа Лилия Абаджиева от министерството на труда и социалната политика.

 

В дискусията по проекта за Закон за проституцията участваха г-жа Любляна Евстатиева, инспектор в Столична Дирекция на полицията, и г-н Величко Гочев, инспектор в Главна дирекция „Противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция” на Министерството на вътрешните работи – членове на междуведомствената работна група.

 

Г-жа Атанаска Тенева, член на Оперативното бюро на Обединението на жените социалистки за паритет и демокрация представи на Общата позиция, приета на 6 март 2007 г. от представители на женски неправителствени организации относно включването на жени в кандидатските листи за предстоящите избори за български членове в Европейски парламент, към която бе присъединиха и участници в националната годишна среща.

 

Във втората работна част на срещата участниците изготвиха, обсъдиха и приеха ПРИЗИВ към Народното събрание и органите на изпълнителната власт.

  

Още: ВИЖ ПЪЛНА СТЕНОГРАМА ОТ СРЕЩАТА!

 

По време на срещата бе обявено и началото на дарителска кампания за набиране на средства за отпечатване на енциклопедичен сборник, посветен на 100-те българки, повлияли най-значимо развитието на България.

 

Повече за кампанията "100-те българки"

 


 
  Назад Горе За печат Запази като PDF
Годишна среща
София 2007
София 2006
София 2005
София 2004
Съдържание
За срещата
Програма
Обръщение от Татяна Кметова
Стенограма
Списък на участниците

© 2003, Всички права запазени
Център за изследвания и политики за жените

Влез | Контакти | Условия за ползване | Карта на сайта
Сайтът е създаден от СТРАТЕГМА